Start digitaal werken in 2021, voor méér klantcontact

Door de coronacrisis reed de gemiddelde automobilist in 2020 30% minder kilometers dan in 2019. Ook garagisten merkten de gevolgen van deze trend: het aantal onderhoudsbeurten nam af. De huidige lockdown vormt opnieuw een uitdaging. Want hoe bereik je klanten als ze niet fysiek voor je deur staan?

Örjan Frikkee van iGarage geeft antwoord: “Klantcontact onderhoud je anno 2021 digitaal. Alleen dan blijf je op het netvlies van je klant. Een digitaliseringslag in je werkplaats is daarom cruciaal.”

Digitaliseer eenvoudig met iGarage
En dat digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt, zeker als je de iGarage-tool gebruikt. “De iGarage-tool wordt al een aantal jaar intensief doorontwikkeld. Het is daarom een perfecte oplossing voor de uitdagingen waar we als garagisten op dit moment mee dealen,” vertelt Örjan.

iGarage uitgelegd
De iGarage-tool werkt als volgt: er zijn twee belangrijke onderdelen, te weten een gratis app voor de autobezitter en een online dashboard voor het autobedrijf. Deze zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor autobezitter en garagist digitaal met elkaar in contact staan.

De voordelen
De app zorgt voor inzage in de onderhoudshistorie. Hierin hebben autobezitters namelijk alle onderhoudsinformatie van hun auto altijd bij de hand. Slimme algoritmes voorspellen de onderhoudskosten en via de app maken zij eenvoudig een afspraak met hun garage. Aan de andere kant biedt het online dashboard autobedrijven de mogelijkheid om transparanter te communiceren met klanten, betere service te bieden en meer rendement te halen.

Eenvoudig aan de slag
Besluit je om als garagist aan de slag te gaan met iGarage, dan word je uiteraard geholpen door het team van iGarage. Örjan: “iGarage heeft hiervoor de iGarage Academy ontwikkeld. Een online omgeving waarin we webinars geven. Ook kan de monteur of receptionist er in zijn eigen tijd meerdere instructiefilmpjes bekijken en veelgestelde vragen teruglezen. Doordat het digitaal is, is het erg toegankelijk. Erg fijn, zeker tijdens de coronacrisis.”