VHD Digital Roadside Assistance opgenomen in iGarage

Vanaf nu heeft de automobilist altijd pechhulp bij de hand in een handige app: het iGarage AutoPaspoort. Met een stevige handdruk op het VHD-kantoor in Deventer is op 16 oktober 2019 de koppeling tussen VHD en iGarage live gegaan. Hiermee is iGarage de allereerste partij die de Digital Roadside Assistance (DRSA) van VHD aanbiedt in een gebruiksvriendelijke app.

Waarom een app?
Een pechhulppasje of -sticker, een hulpkaart in het dashboardkastje. Dat is toch niet meer van nu? Met het AutoPaspoort van iGarage heeft de automobilist altijd pechhulp in een professionele app. Waardoor hij in een paar swipes hulp, advies of ondersteuning krijgt.

Zo werkt het
Heeft de automobilist een hulpvraag? Dan toont de app opties voor zelfdiagnose. De iGarage-app geeft automatisch de geolocatie van de automobilist door. Met de ‘Pech Onderweg’-keuze is de gecontracteerde VHD-dienstverlening meteen bereikbaar. Als de gedupeerde nog thuis is, wordt pechhulp verleend door de eigen garage.

Voordelen
Pech onderweg is vervelend en stressvol. Met het iGarage AutoPaspoort schakelt de automobilist snel en stapsgewijs de juiste hulp in. Pechhulpverleners ontvangen de nauwkeurige locatie en het precieze probleem. Hierdoor is de juiste hulp snel ter plaatse, de automobilist ontzorgd en de auto weer ‘on the road!’

Tegelijkertijd reduceert de koppeling pechhulpkosten. Staat de automobilist nog thuis? Dan verleent de eigen garage pechhulp. De gecontracteerde garages dragen hierdoor minder af waardoor de schadelast vermindert.

Over iGarage
De iGarage-app stelt consumenten in staat direct te communiceren met hun garagebedrijf en updates en prognoses te ontvangen over noodzakelijk en gewenst onderhoud, inclusief duidelijke prijsopgaven. De onderhoudsstatus van de auto wordt bijgehouden in een overdraagbaar AutoPaspoort. Dit verhoogt de restwaarde.

Garagebedrijven kunnen met het iGarage-dashboard ‘in-app’ communiceren met hun doelgroepen en hen tijdig voorzien van relevante informatie. Daarbij moderniseert iGarage de garageprocessen waarbij meer ruimte is voor service en cross-selling. In Nederland zijn ruim 700 garagebedrijven aangesloten bij iGarage.

iGarage is ook als whitelabel-app in te zetten door bijvoorbeeld leasemaatschappijen, autofabrikanten, dealerbedrijven en samenwerkende (garage)bedrijven. Zo zijn de Vakgarage-app en de Profile-app ontwikkeld op basis van de iGarage-technologie.