Opmars elektrische auto’s zorgt voor daling onderhoudsbeurten

Garantieverzekeraar Autotrust meldt dat elektrische voertuigen (EV’s) veel duurder zijn om te repareren dan auto’s met een verbrandingsmotor. Wel hebben ze minder vaak onderhoud nodig. Dit blijkt uit een analyse van 150 reparaties aan elektrische auto’s.

Auto’s met verbrandingsmotoren hebben vaker onderhoud nodig dan EV’s. Daarom zijn voor EV’s de onderhoudskosten lager. Maar als EV’s eenmaal reparatie nodig hebben, dan zijn de kosten flink hoger. De reden: aftermarket-onderdelen ontbreken vaker, dit zorgt voor hoge reparatiekosten, aldus Autotrust.

Autotrust-directeur Gerben van Dam licht toe dat totale reparatiekosten van EV’s uiteindelijk hoger zijn. Hij geeft aan Automotive Online de Nissan Leaf als voorbeeld: “Het remsysteem is wezenlijk anders bij EV’s. Vervanging van de rembekrachtiger kost bij een Leaf 4.000 euro (inclusief btw), terwijl dat bij een brandstofauto 350 euro kost.”

Klantbehoud door iGarage
Door de hoge kosten zullen automobilisten minder vaak langskomen voor een onderhoudsbeurt aan hun auto. Extra belangrijk om op het netvlies van je klant te blijven, dus. Met iGarage zorg je ervoor dat je klant jouw garage niet vergeet. Met behulp van data-gedreven notificaties herinner je je klant aan onderhoud én maak je daarvoor proactief een afspraak.

Ook handig: de app maakt je makkelijker vindbaar voor nieuwe klanten. Mogelijke leads, zonder er iets voor te hoeven doen.

Meer weten over iGarage? Neem eenvoudig contact met ons op via onderstaand formulier.