iGarage en Autoconnect slaan handen ineen

Vorige week kon je het al lezen in Aftersales Magazine: iGarage en Autoconnect werken vanaf nu officieel samen. Het doel: autobedrijven nog beter faciliteren in het digitaliseren van hun bedrijfs- en klantprocessen.

Autoconnect ontwikkelt en distribueert Electronic Vehicle Health Checks (EVHC). iGarage biedt garagehouders een online onderhoudsplatform. Via een app (het iGarage AutoPaspoort) staat de garagehouder 24/7 in contact met de klant.

Voor iGarage betekent de samenwerking een uitbreiding naar de Britse markt. Daarnaast kan het het begin zijn van een uitbreiding naar andere marktsegmenten. Denk aan fietsen of trucks. Autoconnect wordt door de samenwerking onderdeel van het iGarage-netwerk: dit bestaat uit individuele bedrijven, maar ook Vakgarage en Profile Car & Tyrecenter.

Örjan Frikkee (iGarage, rechts) en Eric Weijers (Autoconnect) werkten al enige tijd samen via een informele samenwerking. Deze is nu officieel bekrachtigd. Op de korte termijn zal er gekeken worden naar de mogelijkheid om de videocheck en offertemogelijkheid van Autoconnect te integreren in het iGarage AutoPaspoort.