De mannen achter iGarage: ontmoet Ralf

Ralf Drewes werkt als Operations Manager bij iGarage. Zijn passie? Auto’s. En dan vooral de Volkswagen, die heeft een speciaal plekje in zijn hart. Als Operations Manager ondersteunt Ralf garagisten door het hele land bij de implementatie van iGarage. Hij weet dus precies wat er speelt. En vertelt je graag meer over zichzelf en zijn werk bij iGarage. Lees snel verder.

Ralf + iGarage: hoe het ooit begon
“Ik ben begonnen bij de Volkswagen- en Audidealer. Na mijn opleiding tot autotechnicus rondde ik de opleiding tot technisch specialist af. Ik wilde graag meer met klanten bezig zijn. Zo kwam ik bij vaartland.nl terecht als serviceadviseur, waar ik geleidelijk meer taken van de werkplaatsmanager overnam. Bij vaartland.nl liep ik Örjan van iGarage tegen het lijf. Wat bleek? We deelden dezelfde visie over de garage van de toekomst. Niet veel later ging ik aan de slag bij iGarage.”

Enthousiasmeren en onderscheiden
“Mijn doel bij iGarage is om bedrijven te enthousiasmeren. Hierbij ga ik altijd uit van het specialisme van de werkplaats. Dit kan de digitale werkorder zijn, maar ook relatiebeheer en transparantie. Zo helpen we garagehouders zich te onderscheiden. De basis blijft natuurlijk een geoptimaliseerd bedrijfsproces.”

Wat garagisten zeggen
“Garagehouders zijn vaak blij dat ik ze andere inzichten bied. Een blik buiten de comfortzone doet wonderen. Ik benadruk altijd dat iGarage een andere manier van werken is. iGarage implementeren en werkprocessen ‘omgooien’ zijn een investering, dat kost tijd. Maar het levert een veel efficiëntere en dus lucratieve manier van werken op. En onderaan de streep houd je meer over.”

Een echte diesel
“Wij helpen de garagist daarom graag op weg met de implementatie van het platform. Dit is belangrijk, en onderdeel van het iGarage-starterspakket. Maar het blijft niet bij implementatie. Het platform heeft brandstof nodig, net als een auto. En die brandstof, dat zijn data. Méér data betekent namelijk nauwkeurigere onderhoudsprognoses. Dit kost even wat tijd en energie, maar als de tool goed gevuld is verbeter je snel je klantcontact: een echte diesel, dus.”

Waarom in zee met iGarage?
“Je wordt én blijft een leader door mee te gaan met nieuwe technologische ontwikkelingen en veranderingen in de automotive sector. Sluit je je aan bij iGarage, dan koop je geen product, maar word je onderdeel van een team waarin altijd ruimte is voor feedback. Graag zelfs, want door feedback, samenwerkingen en koppelingen optimaliseren we ons product.”

Meer weten?
Neem contact op met Ralf. Hij vertelt je graag meer over iGarage. Bel 0900-IGARAGE of mail naar support@igarage.nl.