Databescherming: zo garandeert iGarage veiligheid van persoonsgegevens

Als ondernemer wil je dat jouw gegevens en de gegevens van klanten veilig zijn. Daarom voldoet iGarage aan alle algemeen geldende (technische) standaarden voor webapplicaties. Geheel volgens de richtlijnen van de AVG. Lees welke stappen iGarage heeft ondernomen om informatieveiligheid te garanderen. En wat je kunt doen om jouw steentje bij te dragen.

Encryptie
Alle persoonsgegevens in de iGarage-app en het iGarage-dashboard zijn versleuteld (encryptie). Dit betekent dat gegevens onleesbaar worden op het moment dat ze gestolen worden.

Tweefactorauthenticatie (2FA)
iGarage stelt een 2FA voor de hostmaster verplicht. Dit is een veiligere manier van inloggen en verkleint de kans op inbraak in het systeem. De hostmaster gebruikt naast het wachtwoord een tweede middel om zich te identificeren.

De 2FA is voor alle andere gebruikers van iGarage optioneel. Garages kunnen deze functie aanzetten onder de tab ‘Accountinstellingen’.

Streng wachtwoordbeleid
Het wachtwoordbeleid van iGarage is gericht op veiligheid. Dit betekent dat een wachtwoord ‘sterk’ moet zijn. Na vijf verkeerde inlogpogingen blokkeert iGarage automatisch het account. Gebruikers kunnen het wachtwoord alleen resetten door een code in te voeren. Hierdoor voorkomt iGarage dat robots het wachtwoord aanpassen.

Doe-het-zelf: tips voor een veilige digitale omgeving
Met deze tips voorkom je dat je zélf gegevens van klanten lekt:

  • Sla geen bestanden met persoonsgegevens lokaal op zonder wachtwoord. Verwijder bestanden met persoonsgegevens na gebruik.
  • Laat je computer niet onbewaakt openstaan.
  • Log niet in op onbeveiligde wifi-hotspots. Gebruik altijd je eigen hotspot.
  • Zorg voor een actieve virusscanner op je systeem.
  • Open geen bestanden en links van vreemde emails. Hiermee voorkom je gijzelsoftware.
  • Wijzig regelmatig je wachtwoorden.


Meer informatie over databeveiliging
Heb je vragen over de inhoud van dit bericht, of wil je graag meer weten over de veiligheid van data? Neem dan contact op via support@igarage.nl.