Acteer op WESP-data met iGarage

Onder het credo ‘data is een betere raadgever dan angst’ richtten Bas Wintjes en Tim Fleuren van WESP uit Den Bosch een mooi initiatief op: ‘we support workshops’. Ze meten de gezondheid van je werkplaats aan de hand van de data uit je garagemanagementsysteem. Met iGarage ga je vervolgens eenvoudig met deze werkplaatsdata aan de slag.

Meten is weten
WESP houdt je bedrijf een spiegel voor. De tool leest data uit je garagemanagementsysteem en transformeert deze naar makkelijke te begrijpen gegevens. Het resultaat: een gezondheidsrapport van jouw werkplaats.

Extra belangrijk in deze tijd, stellen Wintjes en Fleuren in Aftersales Magazine: ‘in tijden van grote onzekerheid is uit diverse studies gebleken dat je goede informatie moet hebben om je strategie te bepalen. Hoe beter je weet hoe je bedrijf ervoor staat, hoe beter je door de storm kunt sturen.’

En dan… iGarage
Maak je gebruik van WESP, dan heb je dus een actueel gezondheidsrapport van je bedrijf in handen. Met daarin overzichtelijke informatie over het functioneren van je werkplaats. Je kunt hier veel mee, maar wat? En hoe pak je dat dan het beste aan? Gebruik iGarage: een garagetool dat jou hiervoor de juiste handvatten biedt. En dus een logische vervolgstap is.

iGarage is namelijk méér dan een statische monitoring van de gezondheid van je garagebedrijf. Je gaat actief met je data aan de slag. Want ook voor jou geldt: meten is weten, juist nu.

Méér rendement
iGarage werkt tweeledig, met een app voor je klant en een garagetool voor jou. In de app heeft de klant 24/7 toegang tot digitale diensten als pechhulp. Ook is je klant altijd op de hoogte van de z’n autostatus én ontvangt hij een prijsopgaaf vooraf.

In de garagetool zie jij al je klantgegevens, van aankoop tot nu. Je maakt proactief afspraken en bent transparant doordat je je klant tijdens onderhoudsbeurten op de hoogte houdt. Ook stuurt de tool je monteurs aan op extra verkoop van bijvoorbeeld ruitenwissers. Het resultaat: volledige service en een hogere marge uit elke doorloop.

Zo controleer je de dingen waar je, ondanks de roerige periode, wél grip op hebt. Doe je dit, dan groeit je omzet op factuurniveau. Ook handig, de app maakt je makkelijker vindbaar voor nieuwe klanten. Mogelijke leads, zonder er zelf iets voor te hoeven doen.

Meer weten? Mail naar support@igarage.nl of bel 0900-IGARAGE. We helpen je graag.