Goede voornemens: klanten binden aan je garage

Wil jij in 2020 méér klanten aan je binden? Goed voornemen! Speel in op de behoeften van (potentiële) klanten, omarm digitalisering en zorg voor effectieve communicatie. Het is makkelijker dan je denkt.

Een belangrijke factor voor klantloyaliteit: vertrouwen. Jij weet met welke passie en betrokkenheid jouw monteurs zich inzetten voor je klant. Breng dit in 2020 ook over op jouw klant, met deze tips:

Tip 1: afspraken maken kan efficiënter
Een garageafspraak maken moet net zo makkelijk gaan als een pizza bestellen op Thuisbezorgd.nl. In de praktijk lukt dit niet altijd. De telefoon opnemen, een afspraak maken en de factuur uitdraaien. Losse handelingen die jouw monteurs veel tijd kosten.

Met de iGarage-app gaat dit een stuk makkelijker. Klanten kunnen online afspraken maken en verzetten. Je kan zelfs je klanten tussentijds reminders voor onderhoudsbeurten sturen. Zonder dat jij een dure implementatie in je website hoeft te bouwen. En je loopt voorop op je concurrenten.

Tip 2: geef meer inzicht in de kosten
Klanten zijn tevredener als ze weten waarvoor ze betalen. En de gemiddelde klant heeft géén idee wat de kosten zijn voor een nieuwe distributieriem, V-snaar of een volledige motorrevisie.

Als je klant om uitleg vraagt, ben je eigenlijk al te laat. Sluit je garage aan bij iGarage en geef je klant vóóraf inzicht in het verwachte onderhoud en de kosten. Dat levert meer klanttevredenheid en een sterkere vertrouwensband op.

Maak werk van je goede voornemens
Jouw klanten willen snel een afspraak inplannen. Inzicht krijgen in de verwachte onderhoudskosten. En een push-notificatie ontvangen als het tijd is voor de APK. Dit regel je eenvoudig met iGarage.

Zo werkt iGarage
iGarage is een online dashboard met alle onderhoudsgegevens van jouw garage. Gekoppeld aan een gratis app voor jouw klanten, met alle gegevens van hun auto (inclusief onderhoudsboekje).

Loop niet langer achter: sluit je aan bij een groeiende groep garagehouders die alles online regelt. Zo bespaar je tijd, heb je blije klanten én ga je mee met de tijd.