Digitalisering: waarom je nú moet instappen

Updates op afstand, zelf-diagnosticerende auto’s en werkplaatsen waarin robots via de laatste innovaties het zware werk verrichten. Is jouw garage klaar voor de toekomst? Die vraag suisde rond op de Automotive Expo in Rotterdam. iGarage was erbij.

Get ready for the future!
Vraag je het sales manager Ralf Drewes, dan zal je als ondernemer in de automotive sector de komende tijd drastisch moeten digitaliseren. “Wie in zijn werkplaats niet voorsorteert op de laatste technologische standaarden, krijgt het lastig om alle innovaties bij te benen.”

Waarom? Elektrische auto’s en connected cars zijn nu al in opmars. Gaan we uit van het Klimaatakkoord, dan rijden er in 2030 twee miljoen elektrische auto’s rond in Nederland. Deze hebben 75% minder onderhoud nodig dan traditionele auto’s. Gelukkig krijg je er als monteur andere taken bij, waarop je je perfect kunt voorbereiden met de software van iGarage.

Blijf voorop lopen
De hoofdboodschap: omarm de nieuwe wereld. Liefst zo snel mogelijk. Zeker als je wilt dat je bedrijf wat waard blijft. Ralf licht toe: “via digitalisering verhoog je je bedrijfswaarde op de markt van nu (en later). Alleen bedrijven die voorop lopen, zijn klaar voor de volgende generatie.”

Met de software van iGarage zet je de eerste stap in digitalisering. “Het biedt alle nodige tools om je dossiers en processen te structureren en actualiseren. Je zult zien dat dit niet alleen goed is voor je geloofwaardigheid, maar ook voor je omzet. Je biedt consumenten de state of the art technologie waar ze vandaag de dag om vragen. Ga je niet mee, dan vinden ze je concurrent.”

Ook iGarage innoveert
Ralf kan het weten. Hij bezoekt garages in het hele land en weet wat er speelt. Met die kennis voorziet hij klanten zo goed mogelijk van de juiste adviezen. En die veranderen continu, net als de wereld. “Feedback houdt ons scherp. Klanten en consumenten vertellen ons waar behoefte aan is. Zo zijn we in staat ons product aan te passen en blijven we voorbereid op de toekomst.”

Wat betekent dat voor nu? “We blijven het dashboard en de consumentenapp optimaliseren. En onze klanten zo goed mogelijk te woord staan. Koppelingen met partners als Haynes Pro en Carsys brengen reuring, maar roepen ook vragen op. Daarom staan we altijd voor klanten klaar.”

Meer weten?
Is jouw werkplaats klaar voor de toekomst? Ontdek hier wat iGarage voor jou kan betekenen. Of neem contact op met Ralf via onderstaand formulier.

Contact Ralf

Vul onderstaand je naam en contactgegevens in zodat Ralf zo snel mogelijk contact met je op kan nemen.